FAQ

Celluliter

 

Vissa av dessa frågor och svar syftar direkt till våra produkter, medan vissa behandlar ämnet i allmänhet. Vid ytterligare frågor kontakta gärna oss  så ger vi dig ett svar snarast möjligt.
Hur får man celluliter?
Underhuden består utav ca 15 % bindväv och den blir lätt förtätad vid dålig kosthållning och utebliven träning, men även gener och hormoner påverkar. När det blir ett överflöd av fettceller packar de ihop sig och blir hårda, vilket leder till celluliter.

 

Det finns tre olika grader av celluliter:
  • Grad 1: Syns som små gropar endast då man trycker ihop huden. Vatten har lagrats i vävnaden.
  • Grad 2: Groparna är tydligare och syns när du står upp. Vatten, fett och slaggprodukter har lagrats och cirkulationen är sämre.
  • Grad 3: Groparna är väldigt tydliga och får en hård fast struktur. Celluliterna syns även när du ligger ner. Slaggämnena börjar bli tjockare i vävnaderna. Cirkulationen är väldigt dålig.

 

Fettreducering

 

Vissa av dessa frågor och svar syftar direkt till våra produkter, medan vissa behandlar ämnet i allmänhet. 

 

Hur går icke-kirurgisk fettreducering till?

 

Det finns olilka tekniker för icke-kirurgisk fettreducering.
Till exempel genom en kombination av fyra olika tekniker: radiofrekvensteknologi, infrarött ljus, vakuummassage och mekanisk massage, där fettvävnaden värms upp ca 5-15 mm ned i underhuden vilket i gör att fettcellerna krymper.
Det infraröda ljuset påverkar muskler och leder och ger en ökad syresättning i blodet. Mekanisk massage och vacuum  behandlar  och dränerar förtätad bindväv och förstorade fettceller (som vid celluliter). Resultatet blir en fastare och mer slimmad kropp.
Ämnesomsättningen ökar och rensar ut slaggprodukter.

 

Kavitation som icke-kirurgisk fettreducering
Kavitationstekniken som är mycket effektiv, innebär mycket kortfattat att ultraljudspulserna får fettcellerna och vätskan i dem att vibrera så snabbt att vakuumbubblor bildas i cellen. Till följd av den värme som bildas ”sprängs” sedan fettcellens ytterhölje (membranet) och fettpartiklarna utsöndras i blodet där kroppens egen ämnesomsättning, förbränning och utsöndring tar hand om större delen av detta fett.
Hur många behandlingar krävs?
Det krävs 10 behandlingar två gånger i veckan för att uppnå önskat resultat. Det går att behandla alla hudtyper året runt. Ett behandlingsområde tar ungefär 20-30 minuter.
I kombination med en bra livsstil, d.v.s. kost och träning, uppnår man bäst resultat på icke-kirurgisk fettreducering.

 

Lymfatiska systemet

 

Lymfknutor finns utspridda längst hela trädet av lymfkärl. Ansamlingar av dessa finns under armarna, hals, ljumskar, mage m.m. Lymfsystemet påverkar immunförsvaret, så för att hålla sig frisk är lymfmassage en bra metod.

 

 

 

 

 

 

 

 

Genom att behandla med Omorphia 20.0 sätter du igång lymfvätskan i det lymfatiska systemet. I lymfan bildas det vita blodkroppar som hjälper kroppen att bearbeta bakterier, virus, gifter m.m. Om man har dålig cirkulation i kroppen, kan det lätt bli så att lymfsystemet blir överbelastat. I samband med detta rubbas kroppens ämnesomsättning.

 

Bindvävsmassage

 

Bindvävsmassage, vad är det för något?
En behandlingsmetod som avser att lösa upp förtätad bindväv.

Bindväv ? vad är det?
Bindväv finns i de flesta av kroppens organ, i hud, senor, ben, blodkärl, brosk mm. Bindväven har olika strukturer och egenskaper, t ex varierande grader av elasticitet, beroende på var i kroppen bindväven sitter.

Vad har bindväven för funktion?
Bindväven håller samman de olika delarna i våra muskler. Den bildar också senorna. Bindväven förser musklerna med blodkärl som tillför syre och näring och transporterar bort slaggprodukter.

Varför blir bindväven förtätad?
Till exempel när bindväven lagar för mycket. Det kan hända vid kroniska inflammationer.
Bindväven lagar, och lagar och till slut blir det för mycket.
Bindvävsförtätning kan också ske när det strömmar genom för lite vätska.